SOS: Wat met mijn fabriek als het internet of netwerk wegvalt?

Gepost op 14 september 2021

Veel kmo’s leveren vandaag just-in-time bij klanten. Die klanten willen immers geen grote voorraden aanhouden, dus een korte levertermijn is voor veel kmo’s een must. Daarbij is een uitval van de IT-infrastructuur, het netwerk of de internetconnectie een absolute nachtmerrie. De gevolgen, zonder voorzorgsmaatregelen, zijn in vele gevallen catastrofaal.

ALLES ontdubbelen kan een uitweg bieden, maar dat is moeilijk om op te zetten en om te onderhouden. Denk maar aan stroomvoedingen, bekabeling doorheen het bedrijf, internetconnecties langs alle toegangswegen, … er moet met enorm veel rekening worden gehouden en dan hebben we het nog niet eens over de kostprijs gehad. Dergelijke opstellingen zijn voor veel kmo’s simpelweg onbetaalbaar.

De oplossing?

Via een uitgebreide audit bepalen wij wat absoluut noodzakelijk is om de productie verder te laten draaien bij een uitval van maximaal 2 dagen. In kmo’s zijn er meestal een relatief beperkt aantal tools die nodig zijn om even verder te kunnen. Denk hierbij aan:
– Planningsschema’s die vermelden wat geproduceerd moet worden en op welke manier.
– Overzichten van wat uit de grondstoffenstock naar machines moet gebracht worden.
– Lijsten van uit te voeren leveringen.
– …

Wij zorgen ervoor dat deze gegevens altijd online beschikbaar blijven. Zo kan iedereen met een mobiele internetconnectie die gegevens ophalen en verdelen in de productie. Het is dé garantie op een continu productieproces, zonder dure ontdubbelde opstellingen of complexe overschakelingscenario’s.

Een kleine side note: Deze oplossing vraagt, net zoals een ontdubbeling trouwens, regelmatige updates om er zeker van te blijven dat de nodige bronnen nog altijd accuraat zijn.

Ook continuïteit in het productieproces garanderen?
Contacteer ons voor een audit!

Laatste blog berichten

Alle berichten
Optimaliseer jouw verbruik: integratie van nestingsoftware met ERP voor efficiënt plaatmateriaalgebruik

Geplaatst op 28 maart 2024

Optimaliseer jouw verbruik: integratie van nestingsoftware met ERP voor efficiënt plaatmateriaalgebruik
De toekomst van app-ontwikkeling: Waarom .NET MAUI Blazor de beste keuze is voor Jorosoft

Geplaatst op 19 maart 2024

De toekomst van app-ontwikkeling: Waarom .NET MAUI Blazor de beste keuze is voor Jorosoft