Slim datagebruik als geheim ingrediënt voor een optimale werking

Gepost op 2 maart 2022

Hoe meer een bedrijf digitaliseert, hoe meer data het verzamelt. Operationele data over het productieproces, klantendata voor verkopers, … er is een schat aan informatie beschikbaar. Helaas wordt deze maar al te vaak niet optimaal bijgehouden waardoor de bekomen data zo goed als waardeloos is. Verzamelen, structureren en analyseren is de heilige Drievuldigheid!

Voordeel halen uit data

Wanneer productiedata goed gestructureerd en bruikbaar wordt gemaakt, kan het grote competitieve voordelen opleveren. Een machine die toch niet zo efficiënt werkt, een CNC die te veel resten maakt, een product dat vaak geretourneerd wordt wegens fouten … het zijn allemaal zaken die vaak onder de radar blijven … Tenzij deze data verzameld en geanalyseerd wordt natuurlijk!

Ook op andere vlakken kan kostbare data gewonnen en ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan vertegenwoordigers die prijsafspraken willen maken, inkoopverantwoordelijken die een leverancier willen beoordelen, techniekers die willen zien hoe een toestel de laatste tijd heeft gewerkt, … al deze partijen hebben nood aan duidelijke gegevens uit het ERP om hun werk goed te doen.

Enter Business Intelligence

Business Intelligence, kort gezegd BI, is een musthave voor elke onderneming die data als meerwaarde ziet. Wij geloven vooral in PowerBI als tool waarbij u altijd de nodige data kunt raadplegen via een browser of handige app. Microsoft heeft in de laatste jaren met deze tool een grote voorsprong genomen op de concurrentie en heeft ervoor gezorgd dat bedrijven op een toegankelijke manier rapporten kunnen maken en verspreiden. Van data oproepen on the go tot live cijfers bekijken, piece of cake met PowerBI!

Gebruiksvriendelijke PowerBI

Bij Jorosoft maken we zowel het datawarehouse, dat alle data samenbrengt, als de overzichtelijke rapporten die de data visualiseren. Enkele van onze klanten laten hun key-users intussen zelf rapporten ontwerpen. Dit kan perfect dankzij het gebruiksvriendelijke format. Waar men vroeger heel handig was met Excel, is overweg kunnen met PowerBI vandaag een grote plus!

Een mooie extra functionaliteit is ook dat PowerBI kan ingebouwd worden in het web. Dit laat bijvoorbeeld toe om via het web rapporten in het CRM te integreren. Zo hebt u meteen de juiste data van elke klant binnen handbereik!

Ook PowerBI inzetten om uw data optimaal te gebruiken?
Contacteer ons vrijblijvend.

Laatste blog berichten

Alle berichten
Kwaliteitscontrole garanderen voor Clem

Geplaatst op 3 juli 2024

Kwaliteitscontrole garanderen voor Clem
Optimaliseer jouw verbruik: integratie van nestingsoftware met ERP voor efficiënt plaatmateriaalgebruik

Geplaatst op 28 maart 2024

Optimaliseer jouw verbruik: integratie van nestingsoftware met ERP voor efficiënt plaatmateriaalgebruik