Optimaliseer jouw verbruik: integratie van nestingsoftware met ERP voor efficiënt plaatmateriaalgebruik

Gepost op 28 maart 2024

In de dynamische hout-, metaal- en kunststofsectoren is plaatmateriaal een essentieel onderdeel van het productieproces voor veel bedrijven. Om de efficiëntie en optimalisatie te maximaliseren, is het gebruik van nestingsoftware wijdverbreid. Nestingsoftware is een krachtig instrument in de maakindustrie dat tot doel heeft een efficiëntere en optimalere rangschikking van uit te snijden componenten op plaatmateriaal te realiseren.

Echter, om het volledige potentieel van nestingsoftware te benutten, is integratie met het ERP-systeem de volgende logische stap. Dit biedt tal van voordelen voor bedrijven in deze sectoren:

Minimalisatie van handmatige invoer en vermindering van fouten: Door de integratie van nestingsoftware met het ERP-systeem wordt handmatige invoer geminimaliseerd, waardoor fouten worden verminderd en consistente en actuele informatie wordt gegarandeerd.

Automatische bijwerking van voorraadniveaus: Het ERP-systeem zorgt voor automatische bijwerking van voorraadniveaus, wat resulteert in nauwkeurig voorraadbeheer. Dit stelt de nestingsoftware in staat om rekening te houden met de juiste voorraadniveaus bij het plannen van productieorders. En stelt het ERP in staat om flexibel te reageren op de verbruikte materialen. 
Optimaal gebruik van restmateriaal: Dankzij de integratie met het ERP-systeem kan de nestingsoftware restmateriaal optimaal benutten, omdat het bekend is in het systeem. Dit vermindert verspilling en optimaliseert de materiaalbenutting.

Nauwkeurige tracking van batchnummers: Het ERP-systeem maakt nauwkeurige tracking van batchnummers mogelijk voor elk versneden stuk, wat essentieel is voor traceerbaarheid en kwaliteitscontrole.

Bij Maeyaert werden deze functionaliteiten succesvol geïmplementeerd door een nauwe samenwerking met VAC Machines. Er is een naadloze koppeling gerealiseerd tussen het ERP-systeem, Ridder iQ, en de programma’s van de Trumpf lasermachine, Oseon en Boost. Deze integratie heeft de productieprocessen geoptimaliseerd, fouten verminderd en materiaalverspilling geminimaliseerd.

Kortom, door nestingsoftware te integreren met het ERP-systeem kun je jouw productieproces stroomlijnen, kosten verlagen en jouw concurrentiepositie versterken in de hout-, metaal- en kunststofindustrie. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij je kunnen helpen bij het realiseren van deze integratie en het maximaliseren van jouw efficiëntie.

Laatste blog berichten

Alle berichten
Kwaliteitscontrole garanderen voor Clem

Geplaatst op 3 juli 2024

Kwaliteitscontrole garanderen voor Clem
De toekomst van app-ontwikkeling: Waarom .NET MAUI Blazor de beste keuze is voor Jorosoft

Geplaatst op 19 maart 2024

De toekomst van app-ontwikkeling: Waarom .NET MAUI Blazor de beste keuze is voor Jorosoft