Jorosoft in de pers: Missende schakels detecteren en invullen (Sterck. West-Vlaanderen)

Gepost op 22 augustus 2023

ERP-systemen, automatisatie en de algemene digitalisering voor een efficiëntere werking: steeds meer bedrijven zetten hier expliciet op in. Vaak worden de bestaande systemen helaas onderbenut of communiceren verschillende pakketten onvoldoende met elkaar. Voor die missende schakels zoekt Jorosoft uit Knokke-Heist een oplossing.

In de beginjaren was Jorosoft verdeler en installateur van ERP-systemen. Vandaag doet de firma alles rond ERP’s en digitale workflows, behalve de softwarepakketten zelf. “De doorgedreven kennis en de jarenlange ervaring met het opzetten van ERP’s bracht ons waardevolle inzichten mee, die ons helpen complexe problemen te doorgronden en doeltreffende antwoorden te geven”, benadrukt zaakvoerder Geert Haeghebaert. “De meeste bedrijven hebben ondertussen wel een goede ERP of willen er op zijn minst in investeren. Alleen stopt het verhaal vaak na de implementatie, net terwijl er rond het ERP nog heel veel te doen is om alle aspecten van het bedrijf te integreren met de ERP. De mogelijkheden van het pakket worden onvoldoende benut of er zitten hiaten in de workflow, waardoor het aan efficiëntie en transparantie ontbreekt. Die missende schakels voorzien wij.”

Voor alle sectoren

Van visverwerkend bedrijf tot tandtechnisch labo of transportfirma: het klantenportfolio van Jorosoft reikt ver. Vaak zijn de knelpunten, waar Jorosoft verzachting kan brengen, de data-uitwisseling tussen meerdere partijen. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van binnenkomende orders, de interactie met externe transporteurs of het automatisch aansturen van een schuurrobot voor solid surfacemeubelen. “Via een RF-chip krijgt die robot info over het stuk dat eraan komt en weet die zo precies hoe het dat moet opschuren”, legt Geert uit. “Zo ondersteunen we klanten in het uitsluiten van repetitieve, manuele handelingen en het verder automatiseren van hun workflow. Met hun bestaand ERPsysteem als kloppend hart.”

Anticiperen op problemen

Integraties maken is een stiel apart. Doorheen de jaren leerde Jorosoft heel wat mogelijke valkuilen kennen. Door daar van bij de start al op te anticiperen, tekenen ze een zo vlot mogelijke integratie uit voor de klant. “We monitoren verder ook of de machines bereikbaar blijven, laten een melding sturen als er na tien pogingen van dataverzending geen respons is van de andere partij (machine, leverancier, andere software …) of stellen een bepaalde tijdspanne in voor het onderbreken van dataflows bij alarm van een andere machine in de ketting, om zo ophoping van materialen in de ketting te vermijden. Op die manier verzekert Jorosoft een continu efficiënte werking, ook op ogenblikken zonder supervisie van mensen.

 

Origineel artikel: https://www.sterck-magazine.be/west-vlaanderen/sterck.-magazine-west-vlaanderen/sterck/missende-schakels-detecteren-en-invullen-4707/

Laatste blog berichten

Alle berichten
Luc Rotsaert BV: B2B Wave verbinden met Sage 100

Geplaatst op 11 december 2023

Luc Rotsaert BV: B2B Wave verbinden met Sage 100
Een process-owner, cruciaal in elke organisatie!

Geplaatst op 13 oktober 2023

Een process-owner, cruciaal in elke organisatie!