Voka Ondernemers – Jubilarissen editie: “Efficiëntiewinsten dankzij software”

Gepost op 7 september 2021

In de Jubilarissen editie van Voka – Vlaamse Kamer voor Koophandel – Ondernemers vertelt zaakvoerder Geert naar aanleiding van het 25-jarig bestaan over de geschiedenis en het verhaal van Jorosoft. Lees het volledige artikel hier:

“Efficiëntiewinsten dankzij software”

Jorosoft helpt bedrijven met software die hun processen efficiënter maakt. “Dat doen we van a tot z, van de vertegenwoordiger tot de servicetechnieker, en alles ertussen. Naast de integratie van systemen zijn ook de lessen die onze klanten uit hun data kunnen trekken steeds belangrijker geworden”, vertelt Geert Haeghebaert.

Na ervaring te hebben opgedaan bij Katoennatie – “ik leerde er als IT’er mijn plan trekken” – en Infosoft in Harelbeke – “waar ik gestructureerde softwareschrijven onder de knie kreeg” – begon Geert Haeghebaert voor eigen rekening. We schrijven 1995. Het jubileum werd dus een jaar verdaagd door corona. “Het begon met het omzetten van software voor de juweliersector van DOS naar Windows. Met een dochter uit de Bekaertgroep kwam al snel de eerste industriële klant. Zo zijn we verder gegroeid.”

“Jarenlang schreven we software op maat. Zo is bijvoorbeeld het volledige ERP-verhaal van Overstock – X2O door ons geïmplementeerd. Een tiental jaar geleden begonnen de standaard ERP pakketten de markt te veroveren. Maar die dekken ook niet de volledige problematiek. Daarom hebben we een platform gebouwd dat door de jaren heen geëvolueerd is tot vaste kernsoftware waarmee we zowel een webplatform, een lokaal programma als een app kunnen koppelen aan een bestaande ERP. Ook als er een externe partij is die bijvoorbeeld de interface van onze klant wil gebruiken voor zijn bedrijfsprocessen, kunnen we dat koppelen. De logica zit dus in die kern, met poorten naar overal. Het laat ons toe om bijvoorbeeld heel snel een app te ontwikkelen, en het zorgt er ook voor dat je geen 37 verschillende tools moet gebruiken.”

Complexiteit

“Het zijn altijd de compléxere zaken die we uitwerken. Online bijvoorbeeld de breedte en hoogte voor een standaardgordijn doorgeven is eenvoudig, maar bij een bestelling ook rekening houden met de vouwen, kleuren, afwerkingen én een efficiënt gebruik van de stoffen, is al heel wat ingewikkelder. Eens het order in de ERP zit, volgt de productie. We laten de robots met de machines communiceren en koppelen zo bijvoorbeeld een warehouse met de ERP. In de andere richting capteren we ook de data en maken die bevattelijk voor rapportage. Zo was er onlangs een klant die op basis van onze gegevens een machine buitengooide. Hij won daardoor 30% tijd en produceerde minder afval. De flow eindigt bij de servicetechniekers die op de baan via hun smartphone gegevens kunnen raadplegen, maar ook zelf invoeren en doorsturen.”

“Ik zie de laatste jaren dat dankzij Industrie 4.0 heel wat productie terug naar Vlaanderen komt. Basiscomponenten worden in massa elders gemaakt, maar de personalisatie van producten kan daarna hier gebeuren. Die complexiteit is volgens mij de toekomst van Jorosoft: alle geautomatiseerde onderdelen van het proces integreren en laten spreken met mekaar. Zo kunnen we efficiëntiewinsten creëren. We prediken dat nog maar een paar jaar, maar het is nu al aan het boomen!”

Laatste blog berichten

Alle berichten
Optimaliseer jouw verbruik: integratie van nestingsoftware met ERP voor efficiënt plaatmateriaalgebruik

Geplaatst op 28 maart 2024

Optimaliseer jouw verbruik: integratie van nestingsoftware met ERP voor efficiënt plaatmateriaalgebruik
De toekomst van app-ontwikkeling: Waarom .NET MAUI Blazor de beste keuze is voor Jorosoft

Geplaatst op 19 maart 2024

De toekomst van app-ontwikkeling: Waarom .NET MAUI Blazor de beste keuze is voor Jorosoft