Digitaliseren bij Vlaamse KMO’s: nog een lange weg te gaan

Gepost op 8 september 2021

Het digitaal maken van analoge en handmatige processen aan de hand van nieuwe technologieën en innovaties om beter en efficiënter te werken, zo staat digitaliseren omschreven in het Jorosoft-woordenboek. Hoewel al veel van onze klanten op de kar van digitalisering sprongen, blijkt uit recent onderzoek van Voka dat het toch iets is wat in Vlaamse kmo’s nog veel te weinig gedaan wordt.

Wake-up call voor achterblijvers

“Meer dan de helft van onze ondernemingen zijn vandaag onvoldoende mee met de digitale omslag. Laat deze resultaten een wake-up call zijn. Zonder digitale strategie zijn ondernemingen kwetsbaar in een snel digitaliserende omgeving. Bedrijven die wel een digitale strategie hebben presteren doorgaans beter, kennen een hogere arbeidsproductiviteit, zijn dynamischer en groeien sneller”, aldus Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen.

Enkele cijfers uit het onderzoek:

  • – Slechts 30% volgt actief de verschillende technologische evoluties binnen de eigen en andere sectoren op of laten zich hiervoor adviseren
  • 69% heeft nog geen digitaal dashboard ter beschikking om te ondersteunen bij het nemen van beslissingen
  • – In slechts 21% van de productiebedrijven worden productieprocessen opgevolgd met nieuwe digitale technologieën (zoals sensoren)
  • – Amper 5% van de ondernemingen biedt producten/diensten aan via een digitaal platform met digitale klantenondersteuning

 

Jorosoft als digitale partner

Wij ondersteunen kmo’s in dit digitaliserings-proces. Dat doen we door op zoek te gaan naar mogelijkheden om uw huidige tools efficiënter te laten werken aan de hand van creatieve software, koppelingen en integraties. Een no-nonsense aanpak en een sterk partnership met onze klanten staat hierbij centraal.

Samen brengen we in kaart waar er efficiëntiewinsten kunnen geboekt worden en hoe we dit praktisch kunnen uitwerken. Op die manier maken we de nieuwste technologieën toegankelijk, tegen een betaalbare prijs. Zo kunt u zich verder focussen op de core business van uw kmo en nieuwe opportuniteiten creëren om verdere groei te realiseren.

Benieuwd hoe ook jij effienciënter kan werken met creatieve software oplossingen?

Contacteer ons vrijblijvend!

 

Bron: https://www.voka.be/nieuws/digitale-transformatie-bij-bedrijven-laat-nog-te-wensen-over

Laatste blog berichten

Alle berichten
Luc Rotsaert BV: B2B Wave verbinden met Sage 100

Geplaatst op 11 december 2023

Luc Rotsaert BV: B2B Wave verbinden met Sage 100
Een process-owner, cruciaal in elke organisatie!

Geplaatst op 13 oktober 2023

Een process-owner, cruciaal in elke organisatie!