Duco Ventilatie: Robuust ERP linken aan modern dealerplatform

Duco is al meer dan 30 jaar toonaangevend in de productie van ventilatie. De innovatieve systemen vinden hun toepassing zowel in woningen als in bedrijven. Het uitgebreide dealernetwerk van architecten, HVAC-installateurs en raamfabrikanten integreren de ventilatiesystemen op een efficiënte manier in elk type gebouw. 

Sinds jaar en dag werken ze bij Duco met een robuust ERP via het befaamde AS400-systeem van IBM. Een stabielere centrale machine zul je wellicht niet vinden! Maar die stabiliteit gaat ook gepaard met oude karakter-based terminals en oubollig uitziende lijsten.

 

Als innovatieve speler wil Duco zijn dealers daar liever niet mee laten werken. Zij verdienen immers een performant online platform waarop ze info vinden over regelgeving, bestaande systemen, prijzen, … maar waarop ze ook installatiefiches, onderhoudstips en bestelmogelijkheden kunnen bekijken of raadplegen.

De oplossing?

 

Duco had al een partner om een mooi online platform te maken, maar de koppeling tussen de informatiestroom van het robuuste ERP naar het nieuwe platform bleek een huzarenstuk. Wij vulden die missing link maar al te graag op. Met een sterke integratie maakten we de brug tussen het ERP en het platform!

 

Dankzij de integratie krijgen verdelers in slechts milliseconden nieuwe producten te zien in het platform. De vragen van de dealers worden op hun beurt continu up-to-date gehouden in het centrale AS400 systeem.

 

We werden pas in laatste instantie gecontacteerd, waardoor het project extra uitdagend werd. Toch gingen we met veel plezier aan het werk en was de integratie snel up-and-running, nog vóór de afwerking van het online deel.

Ook een brug slaan tussen je ERP en een online platform?
Contacteer ons voor meer info!Vragen?

Heeft u vragen over onze cases of wenst u meer informatie? Wij komen graag bij u langs.

Contacteer ons