API-Koppeling met alle ferryrederijen voor Burger Ferry Agencies

Burger Ferry Agencies is een onafhankelijke vrachtagent die ferryovertochten regelt en zorgt voor service op maat tijdens de overtocht. Vanuit de vestigingen in België en Nederland werkt BFA als vertegenwoordiger van de belangrijkste Europese ferrymaatschappijen voor overtochten doorheen Europa.

Tot voor kort kreeg BFA klantenorders binnen via telefoon, fax en mail. BFA ging dan de boeking aanvragen bij de rederijen via dezelfde kanalen of via het portaal van de rederij zelf. Er moesten dus heel wat stappen worden genomen om een reservatie af te ronden. Daarbovenop kwam de groeiende trafiek uit Oost-Europa, alsook de groeiende verwachtingen van klanten om heel snel geholpen te worden.

De nood aan een web/app platform werd met de dag groter. Online boekingen binnenkrijgen is één ding, ze bij de ferrymaatschappij bevestigd krijgen is een ander paar mouwen. De verschillende technologieën voor automatisch boeken maakt het nog extra uitdagend om te koppelen met alle ferrymaatschappijen.

 

De oplossing? 

 

Zowel de online als de zeldzame manuele orders, worden opgevangen door een volautomatische routine die de orders bovendien doorstuurt naar de ferrymaatschappijen. Het systeem vraagt continu om statusupdates aan de ferrymaatschappijen wat een heel snelle service garandeert. Van zodra de boekingsbevestiging er is, wordt het ticketnummer doorgegeven aan de klant of de chauffeur. Dit kan via de app, sms of mail waardoor de chauffeur de bevestiging makkelijk kan raadplegen, waar hij zich ook bevindt.

 

Voor deze vlotte flow bouwden we verschillende interfaces:

  • Geautomatiseerd mailverkeer
  • Uitwisseling van bestanden via FTP
  • API’s van verschillende types

 

Wilt u ook uw eigen systeem laten communiceren met dat van uw leveranciers?
Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!Vragen?

Heeft u vragen over onze cases of wenst u meer informatie? Wij komen graag bij u langs.

Contacteer ons