25 jaar Jorosoft

Gepost op 26 november 2020

Afgelopen oktober maar dan 25 jaar geleden startte Geeft Haeghebaert, een ondernemer uit Knokke-Heist, Jorosoft op. Een echte ‘Knokse’ startup in softwareontwikkeling op maat met focus op automatisering van de business processen in productie en distributie omgevingen.

Vandaag, 25 jaar later, staan we er meer dan ooit. Een stevige KMO met 10 medewerkers, een mooie klantenportefeuille en tal van geslaagde realisaties op onze naam.

We hadden voor ons 25-jarig bestaan tal van festiviteiten gepland. Zo gingen we o.a. voor een deluxe editie van ons jaarlijks familiefeest met alle medewerkers en hun gezin en waren we volop bezig met de organisatie van een groot evenement voor al onze klanten en leveranciers om samen ons 25-jarig bestaan te vieren. Jammer genoeg zorgde Covid-19 voor een kink in de kabel en moesten we alle plannen opbergen. Een beetje een feestjaar in mineur dus.

Gelukkig gaat het met Jorosoft zelf goed. Bij de eerst lock-down vreesden we voor het ergste en hebben we ons, zoals zovelen, schrap gezet – ‘ready for war’. Al snel bleek echter dat een deel van onze klanten de bij hen de vrijgekomen tijd wou gebruiken om een aantal automatisatie projecten op de rails te zetten. In de meeste gevallen zeer innovatieve projecten met complexe koppelingen tussen (soms oude) interne software en nieuwe, ‘state off the art’ online platformen en/of machines.

Onze focus transformatie van de klassieke interne software naar software tools voor smart industry, smart buildings en industrie 4.0 komt zo in een stroomversnelling terecht.

Toch nog iets om te vieren.

Er is toch één iets wat we voor ons 25-jarig bestaan hebben kunnen realiseren nl. de verbouwing van ons kantoor. Tijdens de eerste lock-down werd ons kantoor volledig gestript en intussen is de heropbouw zo goed als afgerond. Een aanpassing die er trouwens voor zorgt dan onze medewerkers naar de toekomst corona-proof in verschillende compartimenten aan de slag kunnen met voldoende afstand van elkaar en met de nodige ventilatie. Het is nu echter nog wachten op de dag waarop we iedereen hier terug mogen verwelkomen want momenteel werkt iedereen van thuis. Iedereen kijkt alvast uit naar de dag waarop de gezellige drukte in ons bruisend kantoor terug een feit is.

Of er nog een feestje komt? Er wordt zeker nog iets voorzien, zowel voor onze medewerkers, die het afgelopen jaar schitterend werk hebben geleverd in toch wel moeilijke omstandigheden, als voor onze klanten. Wanneer dit precies zal kunnen is momenteel echter nog een vraagteken.

Laatste blog berichten

Alle berichten
Kwaliteitscontrole garanderen voor Clem

Geplaatst op 3 juli 2024

Kwaliteitscontrole garanderen voor Clem
Optimaliseer jouw verbruik: integratie van nestingsoftware met ERP voor efficiënt plaatmateriaalgebruik

Geplaatst op 28 maart 2024

Optimaliseer jouw verbruik: integratie van nestingsoftware met ERP voor efficiënt plaatmateriaalgebruik