Slimme software voor automatische orderverwerking bij Group Nivelles

Orderintake en orderverwerking zijn vaak tijdrovende taken. Een medewerker typt bv. een pdf over om een order te creëren, andere bedrijven proberen dan weer om hun klanten zelf de orders te laten plaatsen via een B2B webshop. Bij grotere B2B-spelers ligt dit echter vaak moeilijker. Hoe het dan wel kan? Via het ERP-pakket!

 

Meestal zijn er hier twee opties:

  1. API/EDI: hiermee verloopt alles volautomatisch. Het is echter een utopie dat alle klanten deze API/EDI zullen gebruiken. Voornamelijk grotere klanten staan hiervoor open.
  2. Herkenningssoftware: software leest pdf-bestanden uit en maakt vanaf die basis orders aan.

 

Metamaze herkenningssoftware

Group Nivelles koos voor een koppeling met de herkenningssoftware van Metamaze. Het systeem werkt via AI waarbij modellen worden getraind om documenten te herkennen. Daardoor raken steeds meer documenten verwerkt door de software, zonder telkens een nieuwe template te moeten opbouwen.

 

Automatisch orders aanmaken

Samen met Metamaze ontwikkelden wij een koppeling om de salesmails van Group Nivelles uit te lezen. Bij elke mail waarvan de bijlage een pdf is, wordt die pdf automatisch naar Metamaze gestuurd. De bestanden worden vervolgens geanalyseerd en, indien alle nodige velden beschikbaar zijn, doorgezonden naar Ridder iQ. Daar wordt een automatisch order aangemaakt op basis van de uitgelezen informatie.

Wanneer Metamaze niet alle nodige velden herkent, kan een medewerker deze toewijzen. Zo wordt de herkenningssoftware opnieuw wat slimmer en zal het eenzelfde soort bestand de volgende keer wel herkennen! In een optimale situatie wordt zo’n 80% van de orders automatisch ingelezen en verwerkt.

 

Manueel werk tot een minimum herleid

De koppeling betekent heel wat winst voor het backofficeteam. De workload op vlak van order intake ligt een stuk lager, waardoor er meer tijd is om klanten snel en correct verder te helpen. Of hoe automatisering bijdraagt tot een sterke service en tevreden klanten!

 

 

Wilt u orders ook automatisch kunnen verwerken? Contacteer ons!
We werken graag een geïntegreerde oplossing uit op maat van uw bedrijf en activiteiten.Vragen?

Heeft u vragen over onze cases of wenst u meer informatie? Wij komen graag bij u langs.

Contacteer ons