De juiste platen naar de zaagmachines brengen? Dat gebeurt automatisch bij Group Nivelles!

Group Nivelles in Gingelom is toonaangevend in het maken van badkamermeubels. Als specialist maken zij meubels perfect op maat en helemaal naar de smaak van de klant. Door de immens toenemende vraag naar hun producten, nam Group Nivelles z’n intrek in een nieuw state-of-art bedrijfsgebouw waar ook de productielijnen volledig werden geoptimaliseerd.

 

Efficiënt magazijn
Goeie werkkrachten zijn schaars en ook ruimte is kostbaar in ons land. Group Nivelles ging de challenge aan en bouwde een efficiënt magazijn waar rondrijdende heftrucks werden vervangen door robots. Om houtplaten op het juiste moment aan de juiste zaagmachine te krijgen, hebben die robots natuurlijk correcte instructies nodig. Dat was de uitdaging voor ons team!

De oplossing?
Wij bouwden een automatische routine, gebaseerd op de productiebon in het ERP, om data naar het gerobotiseerde platenmagazijn te sturen. Hiervoor wordt de Bill-Of-Material van de productiebon gecombineerd met de zaagmaten, berekend door het optimalisatieprogramma. Ook deze integratie werd succesvol door ons geïmplementeerd.

 

Om de robots correct aan te sturen wordt de API van het gerobotiseerd magazijn aangesproken. De resultaten worden op hun beurt vanuit de API teruggestuurd naar het ERP-systeem. Zo is de cirkel helemaal rond en verloopt het picken van platen volautomatisch!

Uw magazijn ook verder automatiseren?
Contacteer ons vrijblijvend voor de mogelijkheden!Vragen?

Heeft u vragen over onze cases of wenst u meer informatie? Wij komen graag bij u langs.

Contacteer ons