Bauwens: uniek online B2B bestelsysteem

De Belgische meubelproducent Bauwens levert zijn creaties bij tal van bekende meubelzaken. Om het bestelproces te vergemakkelijken, ontwikkelden wij een online bestelsysteem op maat. Na meer dan 20 jaar samenwerking kennen we hun werkwijze door en door. Bij Bauwens konden ze hun zetel dus gerust in de relax-stand zetten, wij wisten wat ons te doen stond!

Bestellen in enkele kliks

Het nieuwe platform focust zich op twee belangrijke doelgroepen: dealers en vertegenwoordigers. De dealers (meubelzaken) moeten makkelijk bestellingen kunnen plaatsen en opvolgen, maar ook voor de vertegenwoordigers is dit belangrijk.
Het platform is zo opgemaakt dat vertegenwoordigers bestellingen kunnen ingeven voor hun dealers en de lopende orders nauwkeurig kunnen opvolgen. Zo garanderen de vertegenwoordigers een optimale service en heeft de dealer altijd een hulplijn bij de hand!

Features voor dealers

Elke dealer krijgt via zijn persoonlijke login toegang tot het online platform. Hierin kan hij lopende orders raadplegen, zijn gegevens aanpassen en bestellingen plaatsen. Op de bestelpagina zijn de configuratiemogelijkheden enorm. Bauwens biedt immers duizenden mogelijkheden aan modellen, kleuren en materialen. Toch komt de dealer via het ingenieus systeem heel snel bij de gewenste meubelcombinaties terecht.

De prijzen worden berekend wanneer de dealer zijn bestelling plaatst. Hij krijgt via mail de orderbevestiging waarin zijn persoonlijk tarief vermeld staat. Deze werkwijze is mogelijk dankzij onze software die het interne systeem van Bauwens connecteert.

Naadloze workflow

De databank van Bauwens speelt een centrale rol in de werking van het platform. Alle artikelgegevens zijn namelijk live en automatisch vanuit de databank beschikbaar in het bestelsysteem. Gebeurt er een aanpassing in de databank, dan is die onmiddellijk zichtbaar in het bestelplatform.

Ook in de andere richting is er een continue connectie. Wanneer een bestelling wordt geplaatst, staat het order meteen in de databank. Elk order zit rechtsreeks als pdf in het dashboard van de dealer en ook Team Bauwens kan zo alles goed opvolgen en een snelle levering garanderen.

ONZE OPLOSSINGEN

  • Online bestelplatform
  • Doorgedreven configuratiemogelijkheden
  • Live wisselwerking met interne databank

DE BELANGRIJKSTE VOORDELEN

  • Dealers kunnen makkelijk zelf bestellen
  • Vertegenwoordigers kunnen dealers sneller van dienst zijn
  • Sterke automatisering voor alle partijen
  • De databank is altijd up-to-date

De workflow in uw eigen bedrijf boosten? Uw klanten makkelijk zelf laten bestellen?

Contacteer ons voor software op maat van uw noden!

Let’s goVragen?

Heeft u vragen over onze cases of wenst u meer informatie? Wij komen graag bij u langs.

Contacteer ons